9.6.2010

Miten kesäkuumalla saa meikin pysymään kasvoilla?

Kesällä meikki aika usein lähtee sulamaan kasvoilta. Syy on kuumuus, joka lisää ihon eritystä (hien- ja rasvaeritys). Yleensä hiki ei juurikaan meikkiä irroita, vaan ihon rasva.
Rasvaihoisilla ihmisillä tämä ongelma voi olla ympäri vuoden.
Ihon rasvaisuutta on melko vaikea pysäyttää, mutta asiaa auttaa kun kesäksi jättää rasvaiset grilliruuat, juustot, jäätelöt, voit ja kaiken muun rasvaisen väliin. Pysyttelee kasviksissa, hedelmissä ja kokojyväviljatuotteissa sekä kasvisrasvoissa ja -öljyissä.
Toinen vinkki on vaihtaa kosteusvoide geeliversioon, joka on tarkoitettu rasvaiselle iholle. Muista katsoa että geelin suojakerroin on vähintään 15.
Kolmas vinkki on käyttää meikin pohjustusvoidetta tai meikkivoidetta, johon on lisätty puuteria. Tarkista että meikkivoiteesi on matta tai geeliversio, ei voide (cream).
Neljäs vinkki on käyttää irtopuuteria meikin päällä.
Kaikesta huolimatta meikkiä voi joutua hieman korjailemaan päivän mittaan. Taputtele iho ensin puhtaaksi öljystä kasvopaperilla (WC-paperikin käy hätätilassa) ja levitä sitten iholle OHUT kerros puuteria. Paperipuuteriliuskat ovat käteviä tässä, tai kiinteä puuteri, jonka levität viuhkaharjalla (viuhkanmuotoinen sivellin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!