3.6.2010

Oliiviöljy

Vanhimpia tunnettuja ihonhoitoaineita. Vaikuttaa ihoon pehmittävästi, parantaa ihon elastisuutta ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.
Oliiviöljyä saadaan viljellyn oliivipuun marjoista. Ensimmäisessä puristuksessa saatu öljy eli neitsytöljy (extra virgin) on parasta. Toinen puristus on hieman voimakkaampi ja rikkoo luumarjan kiven, tästä seuraa että tämä öljy on huonompilaatuista. Sitä voi kuitenkin käyttää esim. puuöljynä, saippuanvalmistukseen, voiteluöljyksi.
Oliiviöljyä myös väärennetään, siihen voidaan sekoittaa seesamiöljyä, puuvillansiemenöljyä ja jopa naurisöljyä.
Aito oliiviöljy saostuu alle +2 C asteen lämpötilassa ja osa aineksista muuttuu kiinteäksi -6 C asteen lämmössä.
Paitsi iholle oliiviöljy on terveellistä myös sisäisesti nautittuna, niin kauan kun sitä ei kaadeta paistinpannulle. Oliiviöljyä käytetään ruuanlaittoon sellaisenaan. Se ei ole paistin-, keitin- tai friteerausöljy. Kun oliiviöljyä kuumennetaan sen hyvät ominaisuudet katoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!