7.6.2010

Valkoisemmat hampaat

On olemassa aika vähän toimivia ja turvallisia kotikonsteja, joilla saa valkoisemmat hampaat. Aikaisemmin käytettiin sitruunankuorta, jolla hangattiin hampaita. Poisti tummentumat, mutta ajan kanssa lähti myös hammaskiille.
Vetyperoksidia pidetään suhteellisen turvallisena valkaisevana aineena. Tosin sitä ei ole hyvä niellä ja se saattaa ärsyttää ikeniä ja suun limakalvoja.
Kosmetiikkamyymälöistä löytyy sekä hampaiden valkaisulaitteita että -aineita. Yöksi voi laittaa hampaisiinsa valkaisevan lakan. Lakka levitetään hampaiden pinnalle, annetaan olla yön yli ja harjataan aamulla pois. Käytetään kuuriluontoisesti.
Ennen nukkumaanmenoa voi laittaa suuhunsa myös muotit, joissa on valkaisevaa geeliä, parin viikon muottihoito ja purukaluston pitäisi olla vaaleampi.
Sitten on olemassa laitteita, jotka vaalentavat hampaita geelin ja valon tai pelkästään valon voimin.
Sähköhammasharjaan erityisesti Braunin Oral B-versioon on saatavissa erilaisia harjaspäitä, jotka irrottavat tehokkaasti plakkia ja hankaavat hampaan pintaa vaaleammaksi (?).
Hampaisiin voi levittää myös valkaisevaa nestettä ja käyttää valkaisevia hammastahnoja.
Parhaan tuloksen saa kuitenkin vain menemällä hammashoitolaan hampaiden valkaisuun. Tosin se ei sovi kaikille, jos sinulla on paljon muovipaikkoja, lohkeamia tai halkeamia hampaissa, saattaa olla että hampaasi tulevat vaalennushoidon jälkeen vihlomaan lopun ikäsi. Jos ienraja on vetäytynyt ja palastaa hampaiden kaulaa vaalennushoito voi olla myös kivulias kokemus.
Keraamiset kuoret hampaisiin ja voila! hampaasi tulevat kerralla valkoiseksi. Entäpä valkoisemmat tekohampaat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!