11.6.2010

Palmuöljyä, palmurasvaa vai palmuvoita

Öljypalmuja on olemassa kahta lajia Elais guineensis ja Elais melanococca. Molempien lajien hedelmät ja siemenet sisältäät runsaasti rasvaa. Hedelmälihasta saatava rasva on palmuöljyä eli palmurasvaa eli palmuvoita. Siemenistä saatava on palmunsiemenrasvaa, palmunsiemenvoita tai palmunsiemenöljyä.
Palmurasva sulaa 27-42 Celsius -asteessa ja palmunsiemenrasva 23-28 Celsius -asteessa, siksi lienee harjaanjohtavaa kutsua kumpaistakin öljyksi.
Rasva on voinkaltaista ja sitä käytetään raaka-aineena saippua-, kynttilä-, margariini- ja kemianteollisuudessa. Tropiikissa sitä käytetään myös ruuanlaittoon. Monet kosmeettiset tuotteet sisältävät palmusta saatavia rasvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!