13.6.2010

Parranajo

Se miten nopeasti parta kasvaa on yksilöllistä. Joku ajaa parran kerran kahdessa päivässä ja toinen kahdesti päivässä ja silti naama tunkee sänkeä.
Parta vanhentaa, harmaa parta vanhentaa kaikkein eniten. Parrattomuus antaa kuvan nuoremmasta ja reippaammasta miehestä.
Parranajovälineissä on eroja, osa pitää partahöylästä, toinen puoli käyttää partakonetta ja ehkä vielä on miehiä, jotka ajavat partansa partaveitsellä.
Jos partakarvat ovat hyvin paksuja ilman väliainetta pelkiltään parran ajelu ärsyttää ihoa ja partakarvat eivät välttämättä katkea kunnolla, mikä nipistelee. Siksi on keksitty partavaahtoja. Niissäkin on eroja. Paras löytyy vain kokeilemalla. Toisaalta, jos iho on herkkä kannattaa pysytellä herkän ihon tuotteissa, osa miehistä käyttää jopa naisten säärikarvojen ajelupoistoon käytettämiä vaahtoja, koska osassa niissä on rauhoittavaa aloe veraa.
Parranajon jälkeen partavaahto huuhdellaan iholta pois. Jos se jää iholle se ärsyttää ihoa ja voi aiheuttaa karvatupen tulehduksia, finnejä ja punoittavan ihon.
Kun iho on huuhdeltu huolellisesti osa miehistä läiskii iholle alkoholipitoista partavettä. Se kirvelee, ärsyttää ja haisee yleensä melko voimakkaalle. Parempi vaihtoehto on alkoholiton partabalsami, joka rauhoittaa, ei kirvele ja ei haise yleensä kovin voimakkaasti.
Henkilökohtaisesti toivoisin että osa partavesistä vedettäisiin kokonaan markkinoilta pois, haju on niin karmea että melkein pyörtyy. Mietin joskus lotraavatko miehet koko pullon sitä päälleen, vai miten se voi haista niin paljon? Joskus huonetta joutuu tuulettamaan tuntitolkulla tälläisen haisevan miehen käynnin jälkeen.
Jos partavettä halutaan käyttää sitä laitetaan hyvin, hyvin vähän. Partavesi miehillä on kuin parfyymi eli hajuvesi naisilla, pieni määrä riittää. Sitäpaitsi naisilla on yleensä herkempi hajuaisti, joten sitä kannattaa myös ajatella, ellei halua tyrmätä naista partavedellä.
Partavettä kannattaa myös haistaa ennen ostamista ja kokeilla iholle. Pahanhajuista ei kannata ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!