19.11.2009

Balsamia, hoitoainetta vai hiushuuhdetta?

Kun hiukset on pesty, riippuu ihan hiustyypistäsi, elämäntavoistasi ja miten hiuksia päivittäin rasitat, minkälaista jälkihoitoainetta hiuksesi tarvitsevat.
Jos pidät luonnontilaisista hiuksista ja elämäntapasi ovat hyvät, etkä rasita hiuksia föönillä, kiharimilla tai suoristimilla. Hiuksesi kaipaavat ehkä vain hieman kosteuttavan kevyen hoitoaineen.
Jos hiuksesi ovat hyvin rasvaiset, et välttämättä tarvitse hoitoainetta kun latvoihin, jos hiuksesi ovat pitkät.
Jos elämäntapasi ovat huonot, tupakoit, otat paljon aurinkoa ja föönaat ja käsittelet hiuksiasi runsaasti tarvitset tukevamman hoitoaineen. Saatat tarvita myös ravitsevan hoitonaamion ja hiuksia jälleenrakentavan hoitoaineen sekä hiuksia lämpövaurioilta ja katkeamiselta suojaavat tuotteet.
Jos hiuksesi ovat kuivat, tarvitset kosteuttavan ja ehkä hoitavankin hoitoaineen.
Jos hiuksesi ovat aidosti luonnonkiharat, ne saattavat olla kuivat (eivät tosin aina) ja tarvitsevan tukevan paksun rasvaisen hoitoaineen pysyäkseen kiiltävinä. Luonnonkihara tarvitsee myös kosteutta pysyäkseen kiharassa.
Jos hiuksesi ovat hennot ja ohuet ja menevät pitkin päätä. Pysy erossa rasvaisista ja paksuista hoitoaineista. Valitse kevyt hoitotuote, joka tukee hiuksen rakennetta ja antaa ilmavuutta.
Talvella kun ilma on kylmää kaikentyyppiset hiukset voivat tulla sähköisiksi. Oikein valittu hoitoaine poistaa hiuksista sähköisyyttä.
Valitse shampoo hiustesi likaisuuden mukaan ja hoitoaine hiustesi tyypin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!