12.11.2009

Rasvaiset hiukset

Sanotaan että hiusten rasvaisuus johtuu yliaktiivisista talirauhasista. Mikä sitten laittaa talirauhaset ylikierroksille? Mieshormoni androgeeni kiihdyttää talirauhasten toimintaa sekä naisilla että miehillä. Hennoissa hiuksissa rasvaisuus näkyy helpommin kuin paksuissa. E-pillerit tai kuukautiset saattavat muuttaa hormonitoimintaa niin että hiukset rasvoittuvat. Suurin syyllinen on kuitenkin rasvainen, öljyinen tai maustettu ruoka.
Miten sitten päästä rasvaisista hiuksista eroon, paitsi ajelemalla päänsä kaljuksi. Ensinnäkin on syytä katsoa mitä suuhunsa laittaa. Syötkö paljon ranskalaisia perunoita, uppopaistatko ruokaa öljyssä, syötkö munkkeja, miten paljon syöt juustoa, oliiviöljyä, kalaöljyjä, voita, sianlihaa, eineksiä, pitsaa? Kaikissa näissä on rasvaa, vaikka osa rasvasta on terveellistä, liika rasva saattaa työntyä ulos ei toivotuista paikoista. Katso että ruokavaliossasi ei ole liikaa rasvaa ja rajoita mausteiden liiallista käyttöä.
Rasvaisia hiuksia neuvotaan pesemään usein, jopa 2-3 kertaa päivässä. Tästä on enemmän haittaa kun hyötyä. Kun päänahka (hiuspohja) kuivuu, talirauhaset alkavat tuottaa lisää rasvaa. Jos olet nyt pessyt hiuksia usein, yritä vähitellen pidentää hiustenpesuväliä ja jätä hoitoaine pois. Käytä sitä vain hiusten latvoihin jos tarvitsee.
Voit kokeilla hiusvesiä ja hiusnaamioita, jotka hillitsevät rasvaneritystä ja puhdistavat päänahkaa (hiuspohjaa). Jos käytät hiusten muotoilutuotteita, varo laittamasta niitä päänahkaa (hiuspohja). Yleensä muotoilutuotteilla voi hillitä hieman rasvaisuutta sitä kautta että hiukset eivät makaa pitkin päänahkaa, vaan saavat ilmaa. Syytä rasvaisuuteen nämä eivät poista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!