4.11.2009

Laihduttaja ja ....

Aamiainen - älä aloita aamua makeilla virvoitusjuomilla. Ne lisäävät nälkää ja tulet popsineeksi kaikenlaista ennen lounasaikaan. Aloita aamusi sen sijaan juomalla vettä tai maitoa.
Annoskoot - mainokset kirkuvat että samalla rahalla voit saada extra-large pakkauksen tuotetta tai 30% lisää. Älä usko, osta normaalikokoisia pakkauksia. Suuret pakkaukset houkuttelevat vain syömään liikaa.
Aurinko - auringonpaiste aktivoi aivojesi hyvänolonkeskuksia ja kun et tunne itseäsi masentuneeksi, et syö suruusi. 20-minuutin kävely auringossa riittää. Jos kävelet vielä lounastauon alkupuoliskolla sinulle ei jää niin paljoa lounastaukoa jäljelle että ehtisit ahmia itsesi ähkyksi.
Auto - tarjoudu kuskiksi aina kun lähdet ystävien kanssa liikkeelle, näin et tule juoneeksi juhliessa liikaa. Alkoholi on hyvin kaloripitoista joten tämä homma kannattaa.
Avuliaat ystävät - jos ystävät aina houkuttelevat sinua syömään enemmän, älä kerro ystävillesi että laihdutat. Näin voit keskittyä keskusteluun muista asioista heidän kanssaan ja syödä rauhassa dieettiversion, ilman että ystäväsi puuttuvat asiaan.
Baarit - valitse mieluummin Bloody Mary kuin hedelmämehupohjainen drinkki. Tomaattimehussa on vähemmän kaloreita kuin hedelmämehuissa. Lisäksi tomaattimehussa on myös lykopeeniä.
Greippi - syö puolikas greippi aina ennen ateriaa. Se laskee insuliinitasoa ja laihdut hieman nopeammin. Pelkkä greipinsyönti ei kuitenkaan laihduta, muutkin palikat on oltava kasassa.
Herkut pois näkyvistä - poissa silmistä poissa mielestä pätee myös laihduttamiseen. Jos et näe suklaata edessäsi koko ajan et välttämättä muista sitä ihan joka hetki. Älä kasaa herkkuja kotiisi.
Juhlat - syö ennen lähtöä annos kasvikeittoa tai jotain muuta kevyttä ruokaa. Näin et ole juhlissa nälkäisenä ja sinulle ei tule niin helposti kiusausta syödä enemmän kuin aioitkaan.
Jäätelö - jos jotain kylmää tekee mieli. Ota mieluummin hedelmäjää kuin jäätelö. Parasta olisi jos tekisit omat hedelmäjäät sokerittomasta mehusta.
Lasin muoto - tutkimusten mukaan ihmiset, jotka käyttävät matalia juomalaseja kaatavat lasiin nestettä 78% enemmän kuin ihmiset, jotka käyttävät korkeita juomalaseja. Säästä matalat juomalasit vedelle.
Ravintolat - valitse alkuruuaksi salaatti. Jätä salaatinkastike pois tai valitse vähäkalorinen versio. Näin et tule ahtaneeksi itseesi niin paljon pääruokaa ja saattaa olla että selvitä ilman makeaa jälkiruokaa. Älä koskaan tilaa jälkiruokaa ennenkuin olet syönyt pääruuan. Odota 20 minuuttia ja jos vielä tekee mieli jälkiruokaa, senkun vaan.
Suklaa - jos kuulut suklaasieppoihin ja et vain voi vastustaa kiusausta, kun yhden otat menee koko rasia. Saattaa auttaa että sen yhden suklaanapin jälkeen otat jotain hapanta tai mausteista suuhusi. Se vie suklaan maun pois ja helpottaa rasian jättämistä rauhaan.
Tiukat vaatteet - kun lähdet ulos laita päällesi istuvat vaatteet, näin et tule syöneeksi liikaa. Jos syöt liikaa vaatteet kertovat milloin on aika lopettaa. Saman asian ajaa tiukka vyö vaatteiden alla. Se alkaa ahdistaa kun raja täyttyy.
Välipalat - älä ota välipaloja, jos sinulla ei ole nälkä. Syö vain silloin kun sinulla on nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!