16.8.2010

Intiimihygieniaa

Alapään pesuun on tarjolla vaikka minkälaista ainetta ja pyyhettä. Tosiasia on että et tarvitse niitä.
Alapesuun käytetään vain vettä. Karvoituksen pesuun voi käyttää mietoa puhdistusainetta, mutta limakalvoille sitä ei saa laittaa. Älä myöskään vesipese vaginaa sisältä, poistat kaikki hyödylliset bakteerit ja saat aikaan tulehduksia.
Jokainen mies, nainen ja lapsi huolehtii itse intiimihygieniastaan riittävä usein, eli ainakin kerran päivässä, pesemällä itsensä. Naiset tekevät kevyen pesun aina kuukautisten aikaan siteen vaihdon yhteydessä. Jos WC-tiloissa ei ole vesihanaa tai alapesumahdollisuutta, voi mukanaan kuljettaa vesipulloa ja hoitaa pesun pullovedellä. Vesipullon voi täyttä hanasta, ostovettä ei tarvitse käyttää, ellei sitten halua olla oikein hieno ja pestä alapäänsä Evianilla.
Mitä tulee kosteuspyyhkeisiin. Ne eivät ole tarkoitettu päivittäiseen intiimihygienian hoitoon. Kosteuspyyhkeillä ei myöskään saa hangata limakalvoja. Ainoa paikka, johon ne ottaisin mukaan on autiomaa, jossa vettä tarvitaan juomiseen ja alapesu on hoidettava hieman kuivemmalla tavalla.
Älä koskaan suihkuta deodoranttia tai antiperspiranttia limakalvoille. Unohda intiimiraikasteet, saat vain ikäviä tulehduksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!