8.8.2010

Kantapäät ja kesä

Kesällä kantapäät voivat näyttää kamalilta. Iho kuivuu ja halkeilee. Kantapäät voivat myös kipeytyä.
Ihon kuivuus ja halkeilu voi johtua riittämättömästä veden juomisesta. Kesällä nestettä haihtuu kuumuuden takia hikenä ilmaan ihan huomaamatta tai ennätyshelteillä ihan huomattavasti. Yritä juoda 1-2 l vettä päivässä pienissä erissä. Lämpötilan noustessa vielä enemmän.
Joskus kuivuus ja halkeilu johtuu hoitamattomuudesta. Kesällä pikkuasioihin, kuten kantapäihin ei aina tule kiinnittäneeksi huomiota. Jalapohjat on hyvä pestä kesällä harjalla ja käyttää jalaraspia ahkerasti kantapäihin. Päiväksi ei aina haluaisi rasvata kantapäitään, muista siis käyttää rasvaa yöllä. Rasvaa jalat pesun jälkeen.
Kantapäiden kipeytyminen voi johtua liian kovista sandaaleista tai kävelystä kovalla alustalla ilman kenkiä. Jos käytät kovapohjaisia kenkiä, osta niihin pehmeät pohjalliset tai tarkista että kesäsandaaleissasi on pehmeä ja joustava sisäpohja. Kantapäät tykkäävät. Lisäksi kantapäät eivät halkeile niin helposti, kun kantapää ei tärähdä kovaa alustaa vasten.
Kantapäiden kipeytyminen voi johtua myös luupiikistä, joka on kantaluusta kasvava epänormaali kasvannainen. Asia selviää röntgenkuvasta. Luupiikki poistetaan kirurgisesti.
Joskus liiallinen kävely huonoilla kengillä voi kipeyttää kantapään. Tällöin auttaa vain lepo ja siirtyminen parempiin kenkiin.
Jatkuva korkokenkien käyttäminen lyhentää pohkeen alueen lihaksia ja voi aiheuttaa akillesjänteeseen ylijännitystä, joka myös tuntuu kantapään arkuutena. Useimmin se kuitenkin tuntuu pohkeen lihasten kipeytymisenä kun siirrytään matalampiin kenkiin korkkareista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!