13.8.2010

Kutinaa nivusissa

Niin oudolta kuin tämä voi kuulostaa kyseessä voi olla jalkasieni, toki kysymykseeen tulee moni muukin asia.
Jos jaloissasi on sientä kädet on erityisen tärkeä pestä hyvin jalkojen käsittelyn jälkeen, tai muuten sieni voi levitä uusille kosteille asuinalueille. Sienet pitävät kosteudesta ja viihtyvät hieman hämärässä, nivustaive on hyvä paikkaa kasvaa ja kukoistaa.
Nivusten seudun kutina voi johtua myös huonosta hygieniasta. Hiki ja eritteet iholla pitkään oltuaan alkavat ärsyttää ihoa, josta seuraa kutinaa.
Kutinaa voi aiheuttaa myös likaiset alusvaatteet tai sopimattomat alusvaatemateriaalit. Luonnonkuidut eivät yleensä aiheuta niin paljoa ärsytystä kuin tekokuidut. Alusvaatteiden on myös hyvä olla tarpeeksi väljät, jotta hiki pääsee haihtumaan ja iho ei haudu.
Jos nivusiin ilmestyy outoja näppyjä, haavoja tai ihon väri muuttuu on syytä hakeutua lääkäriin. Jalkasieni ei ole ainoa tauti, joka pitää kosteista olosuhteista. Monet iho- ja sukupuolitaudit viihtyvät myös nivusten alueella. Niiden lisäksi siellä voi asustaa ihan oma eliöstökantansa, vaikka Suomessa ei täitä olisikaan, niitä ja muutakin eliöstöä voi saada mukaansa ulkomaanmatkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!